ep las ventas del comercio minorista de calzado crecieron ligeramente un 07 en 2018 hasta 3030
EUROPA PRESS - Archivo

Les vendes del comerç minorista van descendir un 1,3% al juliol a la zona euro enfront de juny després de dos mesos seguits registrant pujades, segons les dades publicades aquest dijous per l'oficina d'estadística comunitària, Eurostat. No obstant això, en comparació amb juliol de 2019, van augmentar un 0,4%.

Per països, les caigudes més fortes van tenir lloc a Finlàndia (-2%) i Estònia (-1,5%), mentre que a Portugal (+3,9) i Malta (+3,5%) es van registrar les pujades més marcades. Les vendes a Espanya i França també van augmentar.

Quant als productes, les vendes de begudes i alimentació es van mantenir sense canvis respecte a juny, les de carburants van créixer un 4,3% i les dels productes que no són d'alimentació van caure un 2,9%.

Les vendes a les botigues físiques van augmentar dràsticament a mesura que es van aixecar els confinaments a mitjan segon trimestre, preparant l'escenari per a la reculada al començament del tercer trimestre. Mentrestant, en les compres online, hi ha evidència que mostra clarament que les vendes per Internet es van desaccelerar a mesura que l'economia es va reobrir.

Noticias relacionadas

contador