usa-le-secteur-prive-a-cree-moins-d-emplois-que-prevu-en-aout

Les peticions setmanals de desocupació als EUA van caure a 860.000, en comparació amb 893.000 la setmana anterior, però segueixen a nivells rècord, segons les dades publicades aquest dijous. De fet, són més de quatre vegades superiors a les que es registraven a l'inici de l'any.

El nombre d'estatunidencs que van presentar noves sol·licituds de desocupació va disminuir la setmana passada, amb una recuperació del mercat laboral que avança a baixa velocitat i una despesa dels consumidors que es refreda per l'afebliment de l'estímul fiscal.

Els informes d'aquesta setmana van mostrar una desacceleració en les vendes minoristes a l'agost, que els economistes van atribuir a la reducció dels beneficis de desocupació que rebien milions d'estatunidencs. La producció a les fàbriques també es va refredar el mes passat.

L'economia va crear 1,371 milions d'ocupacions a l'agost després de les 1,734 milions de juliol. S'han recuperat prop de 10,6 milions dels 22,2 milions de llocs de feina perduts a causa de la crisi del coronavirus.

Noticias relacionadas

contador