ep fachada de la bolsa de nueva york en wall street 20200319082102
EUROPA PRESS - Archivo

Es fan realitat els pitjors pronòstics. El consens preveia que les peticions setmanals del subsidi d'atur als EUA escalessin per sobre dels 5 milions, mentre que els més pessimistes parlaven de xifres de 6 milions. Al final, s'han disparat fins als 6,6 milions. Això, després d'un increment de prop de 10 milions durant les últimes dues setmanes.

Wall Street puja malgrat aquestes males notícies. I és que, pràcticament al mateix temps, s'ha fet públic que la Fed injectarà un altre paquet d'ajudes per a llars i empreses de 2,3 bilions de dòlars. A més, encara que pitjor del que s'esperava, ja s'anticipava una dada nefasta i, en certa manera, sembla que els inversors s'han 'acostumat' a rebre notícies pèssimes sobre l'atur aquestes últimes setmanes.

La setmana passada es va comunicar que les peticions de desocupació setmanals dels EUA s'havien disparat 6,6 milions més la setmana del 27 de març, una referència que també va ser pitjor de la prevista pels analistes, que anticipaven 3,5 milions de noves peticions.

Prèviament, la dada registrada la setmana del 20 de març va ser de més de 3 milions i ja es va situar com la xifra més alta registrada fins a aquest moment.

Els experts diuen que aquestes dades reflecteixen la gravetat i la rapidesa de la recessió als Estats Units a causa de l'impacte del coronavirus, i continuen anticipant dades nefastes en aquest sentit per a les pròximes setmanes.

Noticias relacionadas

contador