bandera eeuu usa america

Les peticions setmanals del subsidi d'atur s'han incrementat 5,2 milions. Sumades a les acumulades de setmanes anteriors, les peticions totals ja superen 22 milions al país.

Les 5,2 milions de peticions superen les pitjors previsions dels analistes, que n'esperaven 5. Amb tot, la xifra és menor que la registrada les dues setmanes anteriors, encara que continua demostrant la profunda deterioració de l'economia nord-americana a causa del brot.

"El descens de l'activitat econòmica (als EUA) és impressionant", ha apuntat a Reuters Joel Naroff, economista cap de Naroff Economics. "Encara que veurem un repunt inicial quan l'economia es reobri, la força i la durada d'aquesta recuperació no és gens clara", va advertir.

"Esperem que les xifres de peticions segueixin molt elevades aquestes properes setmanes mentre els estats lluiten per eliminar els endarreriments i més companyies acomiaden treballadors en resposta al tancament", ha indicat al seu torn Joseph Briggs, economista de Goldman Sachs a Nova York.

"Inclosa aquesta setmana, actualment projectem 20 milions addicionals de peticions inicials de desocupació fins a finals de maig, i després esperem que caiguin a nivells consistents amb recessions anteriors", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador