ep hoteles silken incorpora un nuevo establecimiento en pamplona
HOTELES SILKEN - Archivo

Els hotels espanyols van registrar 15,9 milions de pernoctacions al gener, la qual cosa suposa un 2,9% més que durant el mateix mes de 2019, segons les dades publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Amb l'avanç de gener, les pernoctacions en establiments hotelers encadenen tres mesos d'augments interanuals després de les pujades del 0,5% i del 1,5% al novembre i desembre, respectivament.

El repunt de les pernoctacions al gener va ser conseqüència de l'increment de les pernoctacions dels residents en un 3,5% i de l'avanç en un 2,6% de les realitzades per estrangers.

L'estada mitjana va baixar un 3% respecte a gener de 2019, situant-se en 2,9 pernoctacions per viatger.

La taxa anual de l'Índex de Preus Hotelers (IPH) es va situar en una mitjana del 0,9% al primer mes de l'any, 1,6 punts menys que la del mes anterior, i tres dècimes per sota de la que es va registrar un any abans.

La facturació mitjana diària per habitació ocupada (ADR) va ser de 82 euros al gener, un 0,8% més respecte al mateix mes de 2019, mentre que l'ingrés per habitació disponible (RevPar), condicionat a l'ocupació registrada, va aconseguir els 44,5 euros de mitjana, amb un avanç interanual del 2,8%.

Noticias relacionadas

contador