ep la exportacionmaterias plasticassus manufacturaslamas crecio
EUROPA PRESS/ARCHIVO

L'activitat industrial de les dues primeres potències de l'Eurozona s'ha mantingut en contracció l'abril, segons les dades del PMI de Markit de França i Alemanya. L'activitat manufacturera al país gal ha caigut fins a un mínim de més de dos anys i mig (49,6, enfront del 49,7 de març).

Les dades de l'avanç de la indústria en el quatre mes de l'any del país germànic, en canvi, han presentat una lleu millora respecte als dos últims mesos i han arribat al 44,5, enfront del 44,1 del mes anterior. No obstant això, han quedat per sota del consens de mercat, que esperava una recuperació fins al 45,0.

"Tot i millorar lleugerament, el creixement del sector privat alemany es va mantenir moderat a l'inici del segon trimestre de l'any", indiquen des de Markit. "El sector serveis, d'altra banda, es va mantenir resistent, registrant un fort creixement tant en l'activitat empresarial com en l'ocupació", afegeixen. En concret, ha pujat fins al 55,6, des del 55,4 anterior i el 55,1 previst.

A França, el sector serveis ha abandonat la contracció l'abril i se situa justament en el 50, des del 48,9 anterior, fet que suposa un màxim de cinc mesos i el seu millor resultat de 2019.

Amb tot, els experts de Pantheon Macroeconomics creuen que "els PMI mostren signes d'estabilització, cosa que apunta a un creixement del PIB lleugerament més fort a l'inici de 2019 en comparació amb el terrible acompliment durant la segona meitat de l'any passat". "La producció industrial i les dades de vendes al detall per al primer trimestre han estat sòlids fins ara, tot i que les exportacions netes probablement van ser un obstacle per al creixement", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador