garaje-seguro-coche-1000x576-700x403

El pla aprovat pel Govern pretén, a més d'ajudar el sector de l'automòbil en general, promoure la compra de vehicles eficients. No obstant això, les ajudes anunciades no estan tenint de moment aquest acolliment, i amb prou feines ha crescut l'interès pels cotxes elèctrics o híbrids. En canvi, sí que s'han disparat les cerques per comprar un vehicle de gasolina o dièsel.

Des de l'anunci del pla, fa una setmana, les cerques de vehicles nous han augmentat un 85%, segons les dades d'alguns portals de motor que agrupa Sumauto. De fet, l'interès de compra dels consumidors se situa ja per sobre de la mitjana d'anys precedents, amb un creixement de les cerques online durant els dies posteriors a l'anunci d'un 172% respecte al mateix període de 2019.

Però l'efecte crida que està generant aquest pla no és el previst. El 70% de les cerques es corresponen ara amb models de gasolina i un 22% amb tecnologia dièsel. Els híbrids només representen un 4% de les consultes i els elèctrics no arriben a un 2%, per davant dels híbrids endollables, que concentren un 1,4%.

"Els plans d'ajudes tenen un efecte pecuniari indubtable, però encara un de més gran, el psicològic, de manera que esperem que aquesta demanda retinguda que les patronals de distribució xifren en un 20% s'alliberi i es dirigeixi no sols als cotxes objecte d'incentius, sinó que es faci extensiva també a més models, contribuint a recuperar un mercat que ha arribat a protagonitzar caigudes del 90% en alguns mesos", diu el director general de Sumauto, Nicolás Cantaert.

QUANT ES POT ESTALVIAR?

A l'apartat de turismes i en funció de les etiquetes, l'aportació del Govern oscil·la entre els 400 i els 4.000 euros si el comprador és un particular o un autònom. A més, els particulars que canviïn de cotxe s'estalviaran entre 800 euros per la compra d'un cotxe dièsel i 5.000 euros per a la compra d'un model elèctric o híbrid endollable.

A tots els imports cal d'afegir-hi un altre descompte, que en aquest cas realitza el concessionari que ven el vehicle. Aquesta aportació haurà d'igualar la del Govern en el cas dels vehicles amb etiqueta C (400 o 800 euros) i Eco (600 o 1.1000 euros) i es xifra en 1.000 euros per als models amb etiqueta zero.

També rebran un extra de 500 euros aquelles persones que comprin un cotxe amb destinació a una llar que no superi els 1.500 euros d'ingressos mensuals, les persones amb mobilitat reduïda o aquelles que lliurin un vehicle de més de 20 anys d'antiguitat en comprar el seu cotxe nou.

Noticias relacionadas

contador