lagarde-optimiste-sur-la-croissance-redoute-le-protectionnisme 20181109113622

La possibilitat que els bancs centrals emeten les seves pròpies divises digitals pot ser una opció a tenir en compte que s'hauria d'analitzar amb més profunditat, segons ha assenyalat la directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde.

"El meu missatge és que, tot i que el cas per a una divisa digital no és universal, hauríem investigar-ho, seriosament, acurada i creativa", ha sostingut la directora de l'FMI, que ha afegit que els estats poden hi tenir un paper en aquest sentit.

"Crec que hauríem de considerar la possibilitat d'emetre monedes digitals. Hi pot haver un paper per a l'Estat en el subministrament de diners a l'economia digital", ha apuntat.

En aquest sentit, l'exministra francesa ha destacat que aquestes monedes digitals recolzades pel sector públic poden contribuir a augmentar la inclusió financera, així com la seguretat i protecció dels consumidors, a més de proporcionar privacitat en els pagaments, encara que ha apuntat que els bancs centrals no podrien oferir un sistema totalment anònim, cosa que seria aprofitat per criminals.

D'altra banda, la directora de l'FMI ha defensat que, sota la hipòtesi que els bancs centrals emetessin monedes digitals, ho fessin en col·laboració amb el sector privat, ja siguin bancs o altres entitats.

"L'avantatge és clar, els teus pagaments serien immediats, assegurats, barats i potencialment semianònims (...) i els bancs centrals mantindrien una posició segura en els pagaments", ha sentenciat Lagarde.

Noticias relacionadas

contador