ep la presidenta del bce christine lagarde
BCE

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha apuntat que és "imprescindible" completar la unió de capitals a la zona euro per acabar amb la fragmentació dels mercats financers i impulsar un sistema econòmic més dinàmic per a la formació de noves empreses que generin les ocupacions del futur.

Durant un congrés bancari a Frankfurt, Lagarde ha defensat que "si volem que sorgeixin empreses noves i innovadores després de la pandèmia, els governs han d'eliminar les barreres per a elles. No es tracta només de suprimir les barreres regulatòries, sinó també de crear un entorn empresarial dinàmic". Ha recordat que les noves empreses requereixen "no només de la capacitat d'entrar-hi amb facilitat, sinó també de créixer ràpidament".

Sobre la taxa de creació d'empreses, ha explicat que "és similar als Estats Units i a Europa, però les empreses nord-americanes creixen més ràpidament", i ha adverit del fonamental paper que pot exercir el sector financer, més concretament a les inversions de capital.

Així mateix, ha indicat que una de les raons per les quals el finançament inicial és inferior a Europa és que "els mercats financers nacionals estan fragmentats". "Al món de la posterior a la pandèmia, completar la unió dels mercats de capitals ja no és una cosa desitjable, sinó imprescindible", ha subratllat la banquera central.

Al final, Lagarde ha valorat que "es necessiten accions polítiques decisives que van més enllà de l'àmbit de la política monetària, però sens dubte afectaran l'entorn en què operen els bancs centrals".

Noticias relacionadas

contador