ep christine lagarde presidenta del bce
Dirk Claus/European Central Bank / DPA - Archivo

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, considera que el món podria haver passat el pitjor de la crisi del coronavirus. No obstant això, creu que és poc probable que es torni al 'statu quo'.

"Aquesta recuperació serà incompleta i podria ser transformadora", ha afirmat aquest divendres a la seva intervenció en el marc de la cimera online de Northern Light.

"És probable que el comerç es redueixi significativament... Hem d'estar molt atents als més vulnerables", ha afegit.

El Banc Central Europeu va anunciar a principis d'aquest mes una expansió en grandària i durada del seu programa de compra de bons d'emergència. El banc central s'ha compromès a comprar 1,35 bilions d'euros en deute públic almenys fins a juny de 2021.

Les actes de la reunió publicades aquest dijous van mostrar que el BCE va debatre l'eficàcia de la seva política monetària en un intent d'abordar les preocupacions plantejades pel Tribunal Constitucional alemany, que va dictaminar al maig que alguns aspectes de la política del BCE no són legals.

Els responsables polítics van dir durant la reunió que "hi havia àmplia evidència que l'economia de la zona euro hauria anat molt pitjor sense l'estímul de la política de compra d'actius".

Noticias relacionadas

contador