• L'indicador es queda una dècima per sota de l'estimació inicial
  • La pressió dels preus pagats "segueix sent elevada"
ep industria fabrica laboral empresa
EUROPA PRESS

El sector manufacturero de l'Eurozona va accelerar el seu creixement a l'abril fins a màxims de sis anys, segons l'indicador PMI de la consultora Markit. L'índex va aconseguir els 56,7 punts a l'abril, enfront dels 56,2 de març, encara que la dada final es queda una desena per sota de l'estimació prèvia.

La indústria europea guanya impuls en el segon trimestre. Set dels vuit països pels quals Markit elabora l'indicador, van registrar una millora, amb l'excepció de Grècia. Alemanya va encapçalar el creixement amb la dada més alta (58,2 punts) en 71 mesos. A Espanya es va situar en els 54,5 punts.

L'alça del PMI es deu a ritmes més forts de creixement de la producció i de les noves comandes, i a una creació d'ocupació més ràpida

"L'alça de l'índex de l'Eurozona va ser a causa de ritmes més forts d'expansió de la producció i de les noves comandes, i a una creació d'ocupació més ràpida", explica Markit en l'informe. La confiança empresarial també va millorar, ja que les empreses esperen que continuï l'expansió durant els 12 mesos vinents. Quant a la inflació, "les pressions dels preus es van mantenir elevades durant abril". En aquest sentit, els costos van augmentar al seu nivell més alt en 69 mesos, mentre que els preus de venda "van continuar augmentant, i la taxa d'inflació es va mantenir prop de la màxima de gairebé sis anys registrada al març".

"El resultat de l'últim estudi mostra que el sector manufacturero s'està expandint a una taxa anual d'aproximadament un 4-5%, la qual cosa hauria de fer una contribució significativa al creixement econòmic general", explica Chris Williamson, economista cap de IHS Markit.

Noticias relacionadas

contador