• L'índex de la producció del sector manufacturer va avançar fins al 59,5 al setembre davant del 58,3 d'agost
  • El sector serveis, per la seva banda, es va situar al 55,6, nou dècimes per sobre de la dada del mes anterior
cbbolsaeuropa

L'activitat econòmica de la zona euro, que apunta a una de les expansions més sòlides dels últims sis anys, s'ha vist impulsada gràcies a la bona marxa tant del sector manufacturer com el de serveis, segons l'índex PMI elaborat per IHS Markit.

En concret, l'Índex PMI Compost de l'activitat total de la zona euro es va situar al setembre un punt per sobre de la dada del mes precedent, al 56,7 i va registrar la seva màxima cota dels últims quatre mesos. El creixement es va accelerar tant al sector manufacturer com al de serveis, tot i que el manufacturer continua liderant l'expansió.

Així, l'índex de la producció del sector manufacturer, que va avançar fins al 59,5 al setembre, davant del 58,3 d'agost, és el més elevat des d'abril de 2011. Per la seva banda, l'índex del sector manufacturer va avançar fins al 58,2 (57,4 anterior) i va aconseguir la seva màxima de fa 79 mesos.

Aquest sector es va tornar a veure impulsat per l'augment de les exportacions, el ritme de creixement va retrocedir lleugerament, però encara per sobre de la mitjana registrada des del començament de l’any.

El sector serveis, per la seva banda, es va situar al 55,6, nou dècimes per sobre de la dada del mes anterior i va arribar a un màxim de quatre mesos.

El nombre de comandes pendents va augmentar al seu nivell màxim des de febrer de 2011, mentre que les empreses lluiten per satisfer el creixent augment de noves comandes. Els terminis de lliurament dels proveïdors van mostrar la major incidència de retards dels últims sis anys i mig.

"Els PMI de la Zona Euro de setembre han sorprès a l'alça i han arribat al 56,7, màxim de quatre mesos. Dins dels PMI compostos, les noves ordres es van enfortir significativament gràcies als millors serveis que busquen components. Això va donar lloc a un repunt de les intencions de contractació i a un major augment de les pressions de la capacitat operativa", assenyalen els experts de Barclays.

Noticias relacionadas

contador