• La pujada ha estat més gran gràcies a un major optimisme a la indústria i serveis i entre els consumidors
0cb1109

El clima econòmic de l'Eurozona va pujar més del que s'esperava a l'agost gràcies a un major optimisme a la indústria i els serveis i entre els consumidors, segons van mostrar les dades mensuals de l'enquesta de la Comissió Europea, que recull Reuters.

L'índex de confiança econòmica de la Comissió per als 19 països que comparteixen l'euro va pujar fins als 111,9 a l'agost des d'una revisió revisada de 111,3 al juliol i ha superat les expectatives dels economistes enquestats per Reuters d'una lectura de 111,3.

L'índex de clima de negocis de la Comissió, que apunta a la fase del cicle econòmic, també es va recuperar d'una caiguda al juliol, pujant fins a 1,09 a l'agost des d'un 1,04 revisat.

L'optimisme a la indústria va pujar fins a 5,1 aquest mes des de 4,5 al juliol i va pujar al sector de serveis, que és responsable de més de dos terços del creixement econòmic de l'Eurozona, als 14,9 dels 14,2, molt per sobre de la mitjana a llarg termini dels 9,5.

Els consumidors també van ser més optimistes, amb l'índex en aquest sector ha augmentat a -1,5 a l'agost des de -1,7 al juliol.

Noticias relacionadas

contador