• Supera en dues dècimes l'expansió del segon trimestre de 2016
cbchina92s

El Producte Interior Brut (PIB) de la Xina ha superat les expectatives i ha avançat un 6,9% durant el segon trimestre. Aquesta dada iguala el creixement del primer trimestre del 2017 i supera el del mateix període de l'any anterior, del 6,7%. El mercat esperava un PIB del 6,8%.

En termes trimestrals, les dades publicades aquesta passada matinada revelen que el PIB s'ha accelerat fins a l’1,7%, quatre dècimes per sobre de l'expansió registrada durant els tres primers mesos de l'any.

Aquests resultats desafien les previsions de desacceleració del gegant asiàtic, el govern ha fixat la meta de creixement al 6,5%, unes dècimes per sota del resultat de 2016, del 6,7%. "L'objectiu projectat per aquest any és realista i s'ajusta als principis econòmics", va assenyalar el primer ministre, Li Keqiang, a l'informe que es va presentar al març a l'Assemblea Nacional Popular (ANP). "Una important raó per destacar la necessitat de mantenir un creixement estable és assegurar l'ocupació i millorar la vida del poble", ha afegit.

Aquesta matinada també s'han publicat les dades de vendes al detall, inversions urbanes i producció industrial del país i totes aquestes dades han resultat per sobre del previst. Les vendes al detall s'han accelerat fins a l’11,0% en termes anuals, la inversió ha crescut una dècima, fins al 8,6%, des del 8,5% i la producció industrial ha pujat fins al 7,6% , des del 6,5% anterior.

BOMBAMENT DEL BANC POPULAR DE LA XINA

Les bones dades des del front econòmic han suposat un matalàs per a les borses del país. El Shanghai Composite i la borsa de Shenzhen acaben la primera sessió setmanal amb abruptes caigudes d'un 1,81% i un 3,24%, respectivament, després que el Banc Popular de la Xina hagi bombejat 140.000 milions de iuans (més de 20.000 milions de dòlars) al mercat interbancari. Es tracta de la major injecció de fons des del passat 6 de juny.

La reacció del iuan no s'ha fet esperar i ha estès el seu avanç de sis jornades, fins a les 6,7683 unitats per dòlar, des d'on ha caigut marginalment fins a la franja de les 6,7700 unitats. El moviment s'ha produït després que el banc central del país hagi situat el canvi fix de la moneda xinesa (només pot fluctuar un 2% al voltant d'aquest preu) en el seu millor preu des del mes de novembre.

Noticias relacionadas

contador