punos china eeuu portada

La Xina ha respost aquest dimecres a la intenció del president nord-americà, Donald Trump, de seguir endavant amb el seu pla d'aranzels de 50.000 milions de dòlars sobre productes xinesos i acabar amb la treva que s'havia establert entre les dues potències.

Si els Estats Units insisteix en les mesures unilaterals, la Xina respondrà en conseqüència, ha precisat avui la portaveu del Ministeri de Relacions Exteriors, Hua Chunying, segons informa Bloomberg. La Casa Blanca va dir aquest dimarts en un comunicat que publicarà una llista final amb els productes xinesos que es veuran afectats pels aranzels abans del 15 de juny i que els gravàmens s'hi imposaran "poc després".

"Cada anada i vinguda en les relacions internacionals simplement esgota la credibilitat d'un país", ha dit Hu. The Wall Street Journal informa que les converses comercials entre els dos països previstes per al 2 de juny a Beijing podrien frustrar-se per les noves amenaces de Washington.

L'anunci de Trump de la passada sessió sembla que trenca l'acord assolit fa només 10 dies per les dues potències per mantenir una treva. Un equip de funcionaris nord-americans tenia previst aterrar a Beijing aquest dimecres per discutir l'esquema de la propera ronda de negociacions. No obstant això, si les dues parts no aconsegueixen arribar a un acord sobre el que es discutirà, el viatge podria ser cancel·lat, informa The Wall Street Journal.

Les borses asiàtiques han caigut aquest dimecres al mig de la renovada tensió comercial, que es va sumar a la situació de crisi política que travessa Itàlia i que està afectant tots els mercats.

Noticias relacionadas

contador