• La seva estimació per 2018 ha millorat de 6,3% a 6,4%
  • La institució assenyala que aquest nou pronòstic es deu a una millora de les previsions també per a la regió asiàtica
0cb869

El Banc Mundial es mostra positiu amb l'economia Xina. L'organisme dependent de les Nacions Unides ha augmentat les seves previsions de creixement per a la Xina el 2017, d'un 6,5% a un 6,7%, i manté les d'alentiment moderada durant els dos anys següents.

Segons ha informat aquest dijous el Diari del Poble, mitjà oficial del Partit Comunista (PCX), durant la presentació de l'informe "Actualització econòmica d'Àsia Oriental-Pacífic", divulgat aquest dimecres, el seu informe apunta un increment de les seves estimacions de creixement de la economia del país respecte a les quals va presentar el passat mes d'abril: del 6,5% al ​​6,7% el 2017, i del 6,3% al 6,4% el 2018.

La institució assenyala que aquest nou pronòstic es deu a una millora de les previsions també per a la regió asiàtica, on s'estima un creixement del 6,4% el 2017, enfront del 6,2% anunciat a l'abril, i del 6,2% el 2018, enfront del 6,1% de fa sis mesos.

Aquesta revisió a l'alça es deu a les polítiques del govern xinès contra l'excés de capacitat i l'expansió del crèdit, segons indica el Banc Mundial. També al fet que Pequín durà a terme una reestructuració de les corporacions estatals així com un enduriment de la normativa sobre el sistema bancari paral·lel tal i com li va recomanar el mateix organisme l'abril passat. Com riscos assenyala les tensions geopolítiques, el proteccionisme comercial i el nacionalisme econòmic, que podrien afectar elements com les exportacions, que de moment aquest any es van recuperar a favor d'un major creixement.

Noticias relacionadas

contador