La Unió Europea ha comentat que el rescat de Grècia necessita una aplicació plena i creïble. Mentrestant, el país s'enfronta a una crisi migratòria sense precedents a causa de la guerra de Síria.

Els comentaris de la Unió Europea han estat recollits per Zero Hedge i demostren la creença de les autoritats comunitàries que calen més esforços per part de Grècia per complir les condicions del rescat.

Per la seva banda, la Comissió Europea està estudiant «l'avaluació de necessitats» del Govern del primer ministre grec, Alexis Tsipras, per ajudar-lo a fer front al drama humanitari dels refugiats al país, encara que ha evitat avançar de quina manera es materialitzarà l'ajuda europea.

ES PREPAREN MESURES PER AJUDAR GRÈCIA EN LA CRISI DE REFUGIATS

L'Executiu comunitari «està seguint de prop la situació, i ha estat preparant plans de contingència per ajudar Grècia i altres països de la ruta dels Balcans a fer front a la situació humanitària actual i futura i impedir precisament aquesta situació humanitària (difícil)», ha assenyalat la portaveu de l'Executiu comunitari, Mina Andreeva.

El ministre d'Immigració grec, Iannis Mouzalas, va advertir fa uns dies que la xifra de refugiats atrapats dins de les fronteres gregues podria arribar a 70.000 al març i que el pla de l'OTAN per posar fi al tràfic de persones podria reduir el ritme d’arribada de refugiats dràsticament.

contador