• Espanya compta amb una taxa d'atur general del 17,1%, que també es manté respecte al juliol
  • Un total de 36,1 milions de persones dels països membres de l'OCDE estaven a l'atur a l'agost
ep jovenes trabajadores
PEXELS

Espanya torna a liderar la taxa d'atur juvenil entre els països de l'OCDE a l'agost, amb un 38,7%. Itàlia és el segon país amb la taxa més alta, 35,1%. La taxa d'Espanya no ha variat respecte a la de juliol. A més, cal ressaltar que aquest percentatge és més de doble que la taxa d'atur entre treballadors de més de 25 anys, que se situa a l'agost al 15,6%.

A l'altre costat es troba el Japó, que és el país membre de l'OCDE que menor taxa d'atur juvenil té, només un 4,8%, una dècima per sota del registrat al mes de juliol. A nivell Europeu, Alemanya és el país amb la taxa d'atur juvenil més baixa, amb un 6,4%, que es manté estable respecte al mes anterior.

La taxa d'atur de l'OCDE es va mantenir estable al 5,8% a l'agost de 2017, sense canvis des del maig. A l'àrea de l'OCDE, 36,1 milions de persones estaven aturades, 3,5 milions més que l'abril del 2008.

Així mateix, la taxa d'atur també es va mantenir estable a l'Eurozona amb un 9,1% per tercer mes consecutiu. Les disminucions més importants de la zona es van observar a Letònia (-0,3 punts percentuals, fins al 8,2%) i la República Eslovaca (-0,2 punts percentuals, fins al 7,5%), mentre que el major augment es va registrar a Àustria (0,2 punts percentuals, fins al 5,6%).

Fora d'Europa, la taxa d'atur va disminuir 0,1 punts percentuals al Canadà (al 6,2%, el tercer descens mensual consecutiu), mentre que va augmentar 0,2 punts percentuals a Corea (al 3,8%) i 0,1 punts percentuals a Mèxic (del 3,3%) i els Estats Units (al 4,4%). Es va mantenir estable al Japó, amb un 2,8%. Les dades més recents dels Estats Units indiquen que la taxa d'atur va disminuir en 0,2 punts percentuals, fins al 4,2% al setembre, mentre que es va mantenir estable a Canadà.

La taxa d'atur de l'OCDE va ​​ser estable per a les dones i els homes i per als grups d'edat a l'agost. Tot i que la taxa d'atur dels joves (15 a 24 anys) segueix sent el doble de la taxa general d'atur, ha disminuït més ràpidament des del pic de gener del 2013 (4,6 punts percentuals, l'11,6% per a les dones joves i 5,2 punts percentuals fins al 12,1% per als homes) que per a les persones de 25 anys o més (la taxa d'atur va disminuir 1,9 punts percentuals per a les dones, al 5,2% i 2,1 punts percentuals per als homes, al 4,8%).

Noticias relacionadas

contador