• Aquesta taxa era al 5% durant al mateix període de l'any anterior
ep oficinala seguridad social oficinas empleo desempleo desempleado
EUROPA PRESS

La taxa d'atur al Regne Unit es va situar al 4,3% entre els mesos de juny i agost, de manera que es manté així al seu nivell més baix des de 1975, enfront del 4,5% del trimestre immediatament anterior i del 5 % durant el qual se situava un any abans, segons dades publicades aquest dimecres per l'Oficina Nacional d'Estadística (ONS, per les sigles en anglès).

Així, entre els mesos de juny i agost l'atur es va reduir en 52.000 persones, de manera que el conjunt de persones que es beneficien del subsidi per desocupació com les que no, però que es troben aturades, es va situar a les 1,4 milions d' persones, la xifra més baixa des de 2005.

Concretament, el nombre de persones que reben un subsidi per desocupació al Regne Unit es va anotar un augment de 1.700 persones, fins a situar-se en aquest trimestre als 804.100 beneficiaris. Les persones econòmicament inactives -que no treballen ni busquen feina- en edats compreses entre els 16 i 64 anys, van caure en 17.000 persones, fins a 8.810.000.

D'altra banda, entre juny i agost, 95.000 persones van trobar una feina enfront del trimestre precedent i fins a 317.000 si es compara amb el període equivalent d'un any abans. En total, el nombre d'empleats al país es va situar als 32,1 milions i la taxa d'ocupació va arribar al 75,1%, enfront del 74,5% de l'any anterior.

De la mateixa manera, l'ONS apunta que, durant el trimestre, el salari setmanal percebut pels empleats en termes reals, ajustats a la inflació, va disminuir en un 0,3% davant l'any precedent i tenint en compte les bonificacions. Si s'exclouen les bonificacions, els salaris van caure un 0,4%.

En termes nominals, però, els guanys setmanals dels treballadors britànics van augmentar un 2,2% enfront de 2016 si es recullen les bonificacions i un 2,1% si s'exclouen.

Els analistes de Barclays assenyalen que la pressió continua en els salaris reals. Tot i això, afegeixen que "és probable" que aquest informe brindi el suficient suport perquè el MPC augmenti al novembre.

Noticias relacionadas

contador