bank of england dl boe boe uk sterling gilts economy bonds pound
Bank of England ( https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/ ) No changes made

El rendiment dels Gilt britànics a 2 anys s'ha disparat aquest dimecres fins al nivell més alt des del novembre del 2008 després que la inflació del Regne Unit hagi assolit el 10,1% al juliol, per sobre del 9,8% previst i del 9,4% del juny.

El rendiment del Gilt a 2 anys va pujar més de 29 punts bàsics, fins a assolir el 2,441%, abans de moderar-se lleugerament. El rendiment del Gilt a 10 anys es va elevar més de 11 punts bàsics i el de 5 anys va escalar 16 punts bàsics.

"La dada d'inflació del Regne Unit d'avui, del 10,1% al juliol, és el primer augment anual de dos dígits en més de quatre dècades. És una sorpresa a l'alça en relació amb les expectatives del consens i un nou augment en comparació amb la taxa del 9,4% del mes anterior”, destaca Daniele Antonucci, economista en cap i estrateg macro de Quintet Private Bank.

Un dels impulsors principals de l'última pujada és l'augment dels preus dels aliments. L'informe mostra que l'increment dels preus s'ha estès des dels alts preus de l'energia a altres béns i serveis de l'economia en general.

"Això posa de manifest el difícil equilibri entre creixement i inflació a què s'enfronta el Banc d'Anglaterra. Per reduir la inflació, haurà de pujar els tipus de forma agressiva. Esperem una segona pujada de tipus de 50 punts bàsics, fins al 2, 25%, al setembre", afegeix Antonucci.

Aquest expert adverteix que aquesta actuació del Banc d'Anglaterra pot fer que l'economia entri en recessió i subratlla que el seu escenari base és que això acabi passant tant al Regne Unit com a la zona de l'euro. "Esperem que l'economia del Regne Unit es contregui totalment a partir de finals d'aquest any", conclou.

Noticias relacionadas

contador