ep produccion industrial 20170224095230
EUROPA PRESS

L'Índex General de Producció Industrial (IPI) va baixar un 2,8% el passat mes de novembre en relació amb el mateix mes de 2017, taxa 6,5 ​​punts inferior a la d'octubre, segons ha informat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Amb el retrocés interanual de novembre, el tercer més pronunciat de l'any 2018 després del de març i setembre, la producció industrial torna a taxes negatives després d'haver pujat un 3,7% l'octubre.

Per sectors industrials, tots ells van presentar descensos interanuals en la seva producció, especialment l'energia, on va disminuir un 5,5%. El van seguir els béns intermedis (-3,4%), els béns de consum no durador (-1,8%), els béns de consum durador (-1,6%) i els béns d'equip (-0,9%).

Corregida d'efectes estacionals i de calendari, la producció industrial va baixar un 2,6% respecte al novembre de 2017, taxa 3,3 punts inferior a la d'octubre i el seu major retrocés interanual des de maig de 2013.

Tots els sectors industrials van presentar descensos interanuals en la seva producció, especialment l'energia

Els índexs corregits d'efectes estacionals i de calendari van presentar taxes anuals negatives en tots els sectors, encapçalats per l'energia (-5,6%) i els béns intermedis (-3%). Els béns de consum no durador van retallar la seva producció un 1,1%, els de consum durador la van reduir un 1% i els béns d'equip, un 0,6%.

En taxa mensual (novembre de 2018 sobre octubre del mateix any), la producció industrial es va desplomar un 1,5% eliminant els efectes estacionals i de calendari, la seva major caiguda mensual des del passat mes d'abril.

Tots els sectors van presentar caigudes mensuals en la producció. Els béns d'equip es van anotar el descens més gran, un 1,8%, seguits dels béns intermedis i dels béns de consum durador (-1,7% en els dos casos), els béns de consum no durador (-1%) i l'energia (-0,6%).

LA PRODUCCIÓ INDUSTRIAL BAIXA EN 13 COMUNITATS

La producció industrial va baixar el passat mes de novembre en tretze comunitats autònomes en taxa interanual, amb Extremadura (-19,4%), Múrcia (-11,2%) i Balears (-10,7%) liderant els descensos. Per contra, quatre comunitats van registrar augments de la seva producció industrial durant el penúltim mes de l'any passat: Comunitat Valenciana (+3,9%), Madrid (+3,6%), Castella-La Manxa (+2,9%) i Galícia (+0,9%).

Noticias relacionadas

contador