ep fabrica industrial
EUROPA PRESS - Archivo

L'índex de producció industrial (IPI) experimenta una variació anual del 2,2% respecte al mateix mes de l'any anterior. Aquesta taxa és 1,4 punts inferior a la del mes de setembre. Tot i això, la producció industrial suma sis mesos consecutius de taxes positives, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En dades desestacionalitzades va créixer un 2,5%.

A índexs corregits d'efectes estacionals i de calendari, Béns d'equip (11%), Energia (3,6%) i Béns de consum no durador (2,4%) presenten taxes anuals positives. Per part seva, Béns intermedis (-2,9%) i Béns de consum durador (-1,9%) registren taxes negatives.

La variació mensual de l'índex de producció industrial (IPI) entre els mesos d'octubre i setembre, eliminant-ne els efectes estacionals i de calendari, és del -0,4%. Aquesta taxa és de 0,3 punts inferior a l'observada al setembre. Tots els sectors presenten taxes mensuals negatives. Els descensos més importants corresponen a Energia (-2,8%), Béns de consum durador (-1,9%) i Béns d'equip (-1,1%).

Per CA, la taxa anual de la producció industrial n'augmenta respecte a l'octubre del 2021 en 14 i en disminueix a les altres tres. Els majors increments es produeixen a Cantàbria (6,6%), Regió de Múrcia (5,6%) i Andalusia (5,2%). I els descensos a Extremadura (-19,5%), Galícia (-5,4%) i Principat d'Astúries (-1,1%).

Noticias relacionadas

contador