ep cochefabricacion
HYUNDAI

La producció industrial de la zona euro va experimentar l'agost un increment de l'1% respecte al mes anterior, quan havia baixat set dècimes, i va posat fi així a dos mesos consecutius de caigudes, mentre que en comparació amb el mateix mes del 2017 va augmentar un 0,9%, segons les dades publicades per Eurostat aquest divendres.

En el conjunt de la Unió Europea (UE), la producció industrial ha repuntat un 0,8% durant el vuitè mes de l'any, en contrast amb la caiguda del 0,6% experimentada el juliol. En comparació amb el mateix mes de 2017, la dada va registrar un creixement interanual de l'1,2%.

Entre els països amb dades disponibles, les majors alces mensuals de la producció industrial es van observar a Malta (+9,9%), Irlanda (+8%) i Hongria (+3,8%), mentre que únicament va baixar a Dinamarca (-4,5%).

En comparació amb agost de 2017, el major creixement de la producció industrial es va registrar a Irlanda (+15,1%), Eslovènia (+7%) i Letònia (+6,4%), mentre que les caigudes més pronunciades es van observar a Dinamarca (-3,9%), Portugal (-3,3%) i Luxemburg (-2,6%).

En el cas d'Espanya, la producció industrial va registrar l'agost un increment mensual de vuit dècimes, després d'haver repuntat un 0,1% el juliol, mentre que en comparació amb fa un any va experimentar un increment de l’1,2%.

Noticias relacionadas

contador