1570095977 pobreza mayores

Les conseqüències socioeconòmiques de la pandèmia podrien incrementar en més de 1,1 milions les persones en situació de pobresa a Espanya si no s'adopten més mesures, segons nous càlculs d'Oxfam Intermón.

Amb aquest augment, el número total arribaria a 10,9 milions de persones, passant del 20,7% de la població abans de la COVID-19 al 23,07%. A nivell internacional, l'organització destaca que, per primera vegada en 20 anys, creixerà la pobresa extrema.

Coincidint amb la Setmana per a l'Erradicació de la Pobresa, l'organització considera imprescindible que els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) tinguin en consideració les persones més vulnerables, les que pitjor s'ho estan passant.

"Pal·liar els efectes de la crisi socioeconòmica, tant dins com fora de les nostres fronteres, perquè ningú no es quedi enrere, és urgent. Per això demanem al Govern que apliqui mesures que blindin serveis públics com l'educació i la sanitat i reforcin la protecció social, especialment ampliant l'Ingrés Mínim Vital", assenyala Franc Cortada, director general d'Oxfam Intermón.

POBRESA EN AUGMENT

Els efectes devastadors de la pandèmia en termes de pobresa i desigualtat traspassen les nostres fronteres. Segons alerta el Banc Mundial, la pobresa extrema mundial creixeria per primera vegada en més de 20 anys. Fins prop de 115 milions de persones més podrien trobar-s'hi enguany.

"Aquestes xifres demostren clarament que milers de milions de persones han estat més vulnerables als impactes econòmics de la COVID-19 a causa de dècades de polítiques econòmiques que les han sumit en la pobresa, mentre que els més rics de la societat han acumulat cada vegada més riquesa".

El nou informe de l'organització, 'Després serà massa tard', mostra com la pandèmia ha agreujat la pobresa i la crisi alimentària. Més de 55 milions de persones estan en risc de fam extrema a set països del món que s'enfronten a nivells severs i extrems d'inseguretat alimentària: Iemen, la República Democràtica del Congo, Nigèria, Burkina Faso, l'Afganistan, Sudan del Sud i Somàlia. L'organització alerta que el finançament per donar resposta humanitària a aquesta situació és extremadament baix.

Noticias relacionadas

contador