bandera-gigante-alemania
REUTERS/Hannibal Hanschke

El sentiment dels inversors alemanys va millorar més del que es preveia al maig, ja que les preocupacions sobre l'impacte de la pandèmia del coronavirus a l'economia més gran d'Europa van disminuir, i les esperances d'una lenta recuperació durant la segona meitat de l'any van créixer, segons l'índex ZEW publicat aquest dimarts.

L'institut de recerca ZEW va dir que la seva enquesta mensual va mostrar que el sentiment econòmic entre els inversors va augmentar a 51 al maig des de 28,2 a l'abril.

"L'optimisme està creixent que hi haurà un canvi econòmic a partir de l'estiu", va dir el president de ZEW, Achim Wambach, en un comunicat. Això també s'indica per un augment significatiu de les expectatives per a la indústria. "Al quart trimestre d'enguany, segons els experts del mercat financer, hi haurà un augment més fort del desenvolupament econòmic". No obstant això, el procés de recuperació trigarà molt de temps. Només al 2022 la producció econòmica hauria "d'arribar novament a nivell de 2019", va explicar.

Un indicador separat que mesura l'avaluació dels inversors de les condicions actuals de l'economia va baixar a -93,5 des de -91,5 al mes anterior. A l'abril, les expectatives econòmiques de ZEW s'havien recuperat significativament i van compensar amb escreix les dramàtiques pèrdues del mes anterior. L'índex va pujar a 28,2 punts des de -49,5 al mes anterior. No obstant això, l'índex d'avaluació de la posició ja s'havia deteriorat de -43,1 a -91,5 punts.

Les expectatives econòmiques per a l'eurozona també van millorar significativament al maig. L'indicador corresponent va augmentar 20.8 punts en comparació amb el mes anterior, a 46.0. Per contra, l'indicador de la situació econòmica actual a la zona euro es va deteriorar en 1.1 a menys 95.0 punts.

contador