• El dòlar estarà molt pendent dels discursos de diversos membres de la Fed

El comportament que han exhibit els principals encreuaments de divises durant les recents jornades, amb escassa volatilitat a excepció de la lliura, serà la tònica dominant durant els pròxims dies, davant les poques referències que presenten els mercats. No s'espera que l'euro/dòlar trenqui el rang de tot just un 1% en què s'ha estat movent l'última setmana i l'acció pot venir de la mà de la divisa britànica, en què no cessa la tempesta política al voltant de la primera ministra, Theresa May.

La incertesa política al voltant del Govern en minoria que el partit conservador de la primera ministra del Regne Unit, Theresa May, busca formar amb el Partit Democràtic Unionista (DUP) d'Irlanda del Nord, ja és història. Després de l'última trobada que la mandatària ha mantingut a Londres amb la líder del DUP, Arlene Foster, s'ha arribat a un acord que li permetrà seguir al capdavant del país i de les negociacions sobre el Brexit.

Aquest pacte arriba després de dues setmanes de converses entre les dues formacions des que les eleccions van deixar el Partit Conservador sense majoria absoluta al Parlament. Els deu parlamentaris del DUP donaran suport als 'tories' a les votacions clau en la Cambra dels Comuns, començant amb la votació sobre el Discurs de la Reina, que tindrà lloc aquesta setmana.

La reacció de la lliura ha estat més aviat limitada, amb el cable (lliura/dòlar) amb prou feines operant un 0,4% per sobre dels 1,2700 dòlars. No obstant això, davant d'aquest acord, analistes com Hussein Al-Saied, düFXTM esperen veure "una recuperació addicional cap als 1,2900 dòlars". El que sí que assegura aquest expert és que davant l'absència de dades al Regne Unit, "la política serà la impulsora de la moneda".

L'EURO/DÒLAR SEGUEIX EN MANS DE LA FED

El dòlar estarà molt pendent dels discursos de diversos membres de la Fed

Però és un altre banc central el que està dominant l'operativa del dòlar, malgrat un cert impuls alcista, experts com Kathy Lien, analista de BK Asset Management, consideren que el mercat no està "comprant" l'aposta de la Reserva Federal dels EUA ( Fed) per les pujades de tipus aquest any. "Això ha mantingut els rendiments del Tresor a nivells històricament baixos, cosa que ha limitat qualsevol progrés del dòlar", assenyala Kathy Lien, analista de BK Asset Management.

"No hi ha res al front macroeconòmic nord-americà que pugui convèncer els operadors que la Fed té raó i que l'economia està prou sana com per suportar un altre increment de tipus abans de final d'any", assenyala l'experta del mercat de les divises. No obstant això, el focus principal serà en la conferència que tindrà com a protagonistes diversos membres de la Fed aquest dimarts, a Londres, incloent-hi a la pròpia presidenta del banc central, Janet Yellen. "Els operadors intentaran discernir de quin bàndol està la majoria de membres del FOMC", assenyala Lien.

Des d'aquest costat de l'Atlàntic, l'euro tampoc aconsegueix desmarcar-se. Ni tan sols la bona dada de l'IFO alemany ha ajudat a la moneda a cimentar la seva remuntada de curt termini per sobre dels 1,1200 dòlars. Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, res ha canviat en l'euro/dòlar, que segueix tenint els 1,1100 i els 1,1300, com nivells de suport i resistència. "Si es trenca la part inferior del rang, el següent nivell de control es troba als 1,1020 dòlars", explica Michael Hewson, analista de CMC Markets.

Noticias relacionadas

contador