• Berich reconeix els 'mèrits' d'aquest acord, però adverteix que podria haver-hi problemes futurs
  • Les borses europees pugen aquest divendres amb força, especialment l'IBEX i el DAX alemany
cbeurolibrabrexit

La lliura està pujant aquest divendres pràcticament davant de tots els seus principals 'partners' mentre que ha marcat màxims de sis mesos respecte a l'euro (1,15 euros). El pacte entre Brussel·les i Londres en tres aspectes clau del Brexit (els drets dels ciutadans, la factura de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea i la frontera entre Irlanda i Irlanda del Nord) suposa un pas endavant fonamental, i la divisa britànica ho està recollint.

"El caramel des de Brussel·les que May i Juncker han servit aquest matí ha estat un regal per a la lliura esterlina. La lliura cotitza a l'alça contra pràcticament totes les divises i ha arribat a màxims de sis mesos respecte a l'euro", subratlla Ranko Berich, cap de anàlisi de Monex Europe.

Berich reconeix els 'mèrits' d'aquest acord, però adverteix que podria haver-hi problemes futurs, especialment pel que fa a la frontera d'Irlanda del Nord. "Independentment de les dificultats futures, per ara les notícies són molt positives i la cimera dels líders de la setmana que ve continuarà amb les celebracions que la lliura ja ha començat aquest matí", explica aquest expert.

L'acord al qual han arribat aquest divendres Jean-Claude Juncker, president de la Comissió Europea (CE), i Theresa May, primera ministra britànica, haurà de ser ratificat la setmana que ve durant la cimera europea que se celebra divendres, cosa que previsiblement passarà. "Correspon ara al Consell Europeu, el 15 de desembre de 2017, decidir si s'han realitzat progressos suficients, permetent a les negociacions passar a una segona fase", ha assenyalat la CE en un comunicat publicat a primera hora.

Les borses europees pugen aquest divendres amb força, especialment l'IBEX i el DAX alemany, que sumen un 1% a dalt, respectivament. El FTSE és la plaça més endarrerida (a hores d'ara puja un 0,13%).

Noticias relacionadas

contador