yuan portada moneda china

La taxa d'inflació interanual de la Xina es va situar al febrer al 5,2%, dues dècimes per sota de la lectura registrada el mes anterior, quan els preus van registrar la major pujada des d'octubre de 2011, segons les dades de l'Oficina Nacional d'Estadística (ONE).

"El brot de coronavirus va complicar la tendència dels preus", ha indicat el director de l'àrea d'Estadística Urbana d'ONE, Zhao Maohong, per a qui la implementació d'una sèrie de mesures com la represa del treball i la producció va permetre una estabilització dels preus. "L'IPC continua pujant, però la taxa d'increment s'ha reduït, amb un fort augment del preu dels aliments", ha apuntat Zhao.

En aquest sentit, la taxa interanual d'inflació va augmentar un 4,8% al febrer a les ciutats i un 6,3% a les zones rurals, amb un increment del 21,9% del preu dels aliments, mentre que els productes no alimentaris van limitar la seva pujada al 0,9%.

Entre els aliments, el preu de la carn de boví va augmentar un 87,6% interanual al febrer, mentre que la carn de porc es va encarir un 135,2%, després de la pujada del 116% al gener. Per part seva, el preu de les verdures fresques va augmentar al febrer un 10,9% anual i els ous van pujar un 1%. Al seu torn, la fruita fresca es va abaratir un 5,6% al febrer.

Així mateix, els preus de producció industrial de la Xina van registrar al febrer una caiguda interanual del 0,4%, una pujada del 0,1% respecte del mes anterior.

Noticias relacionadas

contador