ep precios ipc inflacion consumo frutas naranjas compra compras comprar 20190313133818
EUROPA PRESS - Archivo

La inflació anual es va moderar al maig fins a situar-se en un 0,1% per a la zona euro i en un 0,6% per al conjunt de la UE, segons dades publicades aquest dimecres per Eurostat que va destacar que encara es tracta d'un mes marcat per les mesures per contenir la pandèmia de covid-19.

Així, la inflació es va moderar al 0,1% a l'eurozona des del 0,3% registrat a l'abril i al 0,6% a la UE des del 1,2% del mes anterior. D'aquesta manera, en tots dos casos, es tracta del quart mes consecutiu de moderació de la inflació, ja que aquest indicador ha baixat des que en el mes de de gener va pujar per última vegada situant-se en un 1,4% a la zona euro i un 0,7% a la UE.

Aquestes taxes d'inflació són també molt inferiors a les registrades al maig de 2019, quan la inflació de la zona euro se situava en un 1,2% i la del conjunt de la UE era del 1,6%.

Al maig, les taxes d'inflació anual més baixes van ser les registrades a Estònia (-1,8%), Luxemburg (-1,6%), Xipre i Eslovènia (-1,4% en tots dos casos). A Espanya, per part seva, la inflació al maig va ser del -0,9%. Per contra, les taxes anuals més altes van ser les registrades a Polònia (3,4%), República Txeca (3,1%) i Hongria (2,2%).

En comparació amb abril, la inflació anual va caure a 20 estats membre, es va mantenir estable en dos i va pujar en cinc.

La major contribució a la taxa d'inflació anual de la zona euro va provenir de l'apartat d'aliments, alcohol i tabac (+0,64 punts percentuals), seguit de serveis (+0,59), béns industrials no energètics (+0,06) i energia (-1,2).

Noticias relacionadas

contador