ep surtidores de gasolina en una gasolinera el dia en el que se ha publicado que el indice de
Óscar Cañas - Europa Press - Archivo

La taxa d'inflació interanual de la zona euro s'ha situat al juliol al 0,4%, una dècima per sobre de la dada corresponent a juny, a conseqüència de la menor baixada dels preus de l'energia i la moderació de l'encariment dels serveis, segons la dada preliminar publicada per Eurostat.

En el cas d'Espanya, els preus van caure un 0,7% al juliol, accelerant la caiguda del 0,3% observada el mes anterior, la qual cosa amplia a 1,1 punts percentuals el diferencial de preus favorable a l'economia espanyola en comparació amb els seus socis de l'euro.

Segons Eurostat, el mes de juliol els preus de l'energia han caigut un 8,3%, enfront del descens del 9,3% del mes anterior, mentre que els aliments frescos s'han encarit un 3,2% en comptes del 6% de juny. Per part seva, el preu dels serveis ha pujat un 0,9%, dues dècimes menys que al juny.

D'aquesta manera, en excloure l'efecte de l'energia, la taxa d'inflació interanual de la zona euro s'ha situat en un 1,4%, una dècima per sobre de la lectura del mes anterior, mentre que en excloure'n també els aliments frescos, el tabac i l'alcohol, la taxa d'inflació subjacent de l'eurozona s'ha elevat a un 1,2% al juliol des del 0,8% de juny.

Entre els països les dades dels quals estaven disponibles, les majors pujades de preus es van observar al juliol a Eslovàquia (1,8%), Bèlgica (1,7%) i Països Baixos (1,6%), mentre que els majors descensos van correspondre a Xipre (-2,1%), Grècia (-1,9%) i Estònia (-1,2%).

Noticias relacionadas

contador