cbvirus alemania 233

L'Índex de Preus al Consum (IPC) d'Alemanya ha abandonat el terreny negatiu a l'agost en repuntar una dècima en termes intermensuals i situar-se al 0%, segons les dades publicades aquest divendres per l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis).

En concret, el preu dels serveis va experimentar un increment de l'1% a l'agost, mentre que el dels béns va caure un 1,3%. Per part seva, el preu dels béns no duradors va descendir un 1,6% i el de l'energia es va contreure un 3,7%.

Destatis ha explicat que una de les causes del baix nivell d'inflació és la rebaixa temporal de l'impost sobre el valor afegit (IVA) que es va implementar a principis de juliol com a part del paquet d'estímuls aprovat per l'Executiu alemany. Segons l'oficina d'estadística, aquesta rebaixa ha tingut un efecte a la baixa en els preus dels consumidors.

L'organisme ha avisat que encara que aquesta rebaixa ha afectat els preus, molts altres factors també hi han tingut un impacte, per la qual cosa és "difícil" mesurar fins a quin punt la rebaixa d'impostos s'ha traslladat als consumidors.

En comparació amb el mes precedent, els preus van descendir un 0,1%, amb caigudes generalitzades en els béns, els preus energètics i els serveis.

D'aquesta manera, la taxa interanual subjacent, que és el resultat d'excloure del seu càlcul l'impacte dels aliments i l'energia, es va situar en el 0,7% a l'agost, la mateixa xifra que un mes abans. Respecte al mes anterior, la taxa subjacent es va situar al -0,1%.

Noticias relacionadas

contador