ep un hombre reposta gasolina en una gasolinera de barcelona
David Zorrakino - Europa Press

La inflació es modera al'abril, fins al 8,4%, gràcies a l'abaratiment de l'electricitat i els carburants, segons l'indicador avançat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). La dada, si es confirmés, suposaria una disminució d'1,4 punts en la taxa anual, ja que al mes de març aquesta variació va ser del 9,8%. No baixava tant en un sol mes des del gener del 1987.

En comparació del març, l'índex de preus al consum (IPC) baixa un 0,1%, taxa que suposa la primera taxa mensual negativa en un mes d'abril des de fa 30 anys.

Aquesta evolució es deu principalment als descensos dels preus de l'electricitat i els carburants. Destaca també, encara que en sentit contrari, l'augment dels preus dels aliments i begudes no alcohòliques, més gran aquest mes que a l'abril del 2021.

Per part seva, la taxa de variació anual estimada de la inflació subjacent (índex general sense aliments no elaborats ni productes energètics) augmenta un punt, fins al 4,4%. Si es confirmés, seria la més alta des del desembre del 1995.

Quant a l'índex de preus al consum harmonitzat (IPCH), a l'abril, la taxa de variació anual estimada se situa en el 8,3%, un punt i mig inferior a la registrada al mes anterior. La variació mensual estimada de l'IPCH és del –0,2%.

Les dades definitives de la inflació del mes d'abril es donaran a conèixer el proper 13 de maig.

Noticias relacionadas

contador