ep reino unido 20210107132303
TWITTER - Archivo

La inflació del Regne Unit es va situar al 2% al juliol, coincidint amb l'eliminació de les restriccions, segons les dades publicades aquest dimecres per l'Oficina d'Estadístiques Nacionals (ONS). La dada va baixar del 2,5% de juny, quan es va col·locar al nivell més alt en gairebé tres anys. A més, arriba a la meta d'inflació del 2% del Banc d'Anglaterra, trencant una ratxa de dos mesos consecutius a l'alça.

L'índex de preus al consum (IPC) va caure al juliol a causa, principalment, de la forta davallada en els preus de la roba i el calçat, ja que els minoristes van buscar estimular la demanda reduint els preus. Per contra, la major contribució a l'alça a la taxa d'inflació va provenir del transport.

Mentrestant, els preus dels serveis d'allotjament, que no es van imputar per primera vegada des de desembre, van augmentar només un 1% intermensual al juliol, en línia amb els patrons estacionals, que destaca que el sector encara no està bé, tot dels forts demanda domèstica.

"La inflació va retrocedir al juliol en una àmplia gamma de béns i serveis, incloent-hi la roba, que va disminuir amb el retorn de les vendes d'estiu després que la pandèmia copegés el sector l'any passat", explica Jonathan Athow, estadístic nacional adjunt de l'ONS.

Per la seva banda, la inflació subjacent es va reduir a l'1,8%, des del 2,3%, també per sota del consens.

"Tot això és una sorpresa a l'alça. Tant el Banc d'Anglaterra com els mercats esperaven que l'economia britànica en ràpid escalfament suportés una alta inflació durant algun temps", assenyalen des de Financial Markets Online. "Amb vista al futur, la taxa general segueix en camí d'augmentar bruscament, tot i que creiem que el pronòstic del Banc d'Anglaterra d'una taxa mitjana del 4.0% durant el quart i primer trimestre és una mica massa alt", apunten des de Pantheon Macroeconomics.

Noticias relacionadas

contador