ep banderareino unido brexit
PIXABAY

L'Índex de Preus al Consum (IPC) del Regne Unit ha baixat el setembre fins a situar-se al 2,4%, enfront del 2,7% de l'any anterior. Aquesta dada va en contra de les previsions, que esperaven que la inflació britànica augmentés fins al 2,8%.

Segons l'Oficina Nacional d'Estadística (ONS) del Regne Unit, en taxa intermensual, l'IPC va patir una frenada important en caure al 0,1% des del 0,7% d'agost. Els analistes estimaven que se situaria al 0,5%.

"Els aliments van ser el principal impuls a la baixa de la inflació quan els augments de preus de setembre de l'any passat no van tornar a aparèixer, mentre que els preus dels transports van baixar després del seu pic d'estiu sorprenentment alt. No obstant això, els proveïdors d'energia van augmentar els seus preus. Per la seva banda, els preus de l'habitatge al Regne Unit van augmentar novament al llarg de l'any", ha comentat el cap de la ONS, Mike Hardie.

Pel que fa a la inflació subjacent, aquesta també desaccelera des del 2,1% fins a l’1,9%, per sota del 2% esperat.

"Les últimes xifres sobre els preus al Regne Unit han mostrat una caiguda més gran de la prevista. Aquesta és la lectura més baixa en 18 mesos i suggereix que la inflació tornarà a apuntar en un desenvolupament agradable per al Banc d'Anglaterra. En cinc de els últims vuit mesos han mostrat xifres d'inflació inferiors a les previstes i sembla que l'ajust de la política del Banc d'Anglaterra està donant els resultats desitjats", afirmen des d’XTB.

Noticias relacionadas

contador