cbcapexeurozona short

La inflació anual de l’Eurozona es va mantenir el setembre al 2,1%, en línia amb el que esperaven els analistes. Mentrestant, a tota la Unió Europea (UE) es va situar al 2,2%, segons dades publicades aquest dimecres per l'oficina d'estadística europea, Eurostat.

La xifra de setembre suposa una lleu alça en relació amb el 2% registrat al mes precedent als 19 països que comparteixen l'euro, tot i que la tendència no va variar d'un mes per a un altre en tot el bloc comunitari. En termes interanuals, el setembre de 2017 la taxa d'inflació arribava a l’1,5% a l’Eurozona i a l’1,8% a la UE, segons Eurostat.

Per països, les taxes d'inflació més baixes aquest setembre es van registrar a Dinamarca (0,5%), Grècia (1,1%) i Irlanda (1,2%), mentre que les més altes van ser en països d'Europa de l'Est com Romania (4,7%), Hongria (3,7%) i Bulgària (3,6%).

En total, en relació amb el mes precedent, la inflació anual va caure en nou Estats membres, se’n va mantenir estable en quatre i en va augmentar en 14.

A Espanya, la taxa anual d'inflació va ser del 2,3% el setembre, un 0,1% més que al mes anterior, mentre que la taxa mensual de la pujada de preus va ser del 0,6%.

En punts percentuals, els elements que més van contribuir a l'alça registrada al mes passat van ser els productes energètics (+0,9), serveis (+0,57), aliments, alcohol i tabac (+0,51) i béns industrials no energètics (+0,08).

Noticias relacionadas

contador