japon bandera portada

La inflació subjacent del Japó va pujar un 0,5% al desembre respecte de l'any anterior, augmentant per segon mes consecutiu i al ritme més ràpid en gairebé dos anys, a causa de l'augment dels costos del combustible i les primeres matèries.

En concret, els preus de l'electricitat van augmentar un 13,4% al desembre enfront l'any anterior, la pujada més ràpida des del 1981, a més d'un augment del 22,4% en els costos de la gasolina, segons van mostrar les dades de l'IPC.

"Hi ha una possibilitat significativa que tant el creixement econòmic com la inflació superin les expectatives", ha expressat un membre de la junta del Banc del Japó (BOJ) a la reunió. L'organisme ha elevat els seus pronòstics de preus, però assegura que no té pressa per canviar la política ultralaxa a causa de la perspectiva transitòria de la inflació.

Tot i així, no és probable que l'augment desencadeni una retirada immediata de l'estímul monetari per part del BOJ, amb una inflació encara molt per sota del seu objectiu del 2% i impulsada principalment per factors externs en lloc d'una forta demanda interna.

Noticias relacionadas

contador