ep inflacion
TWITTER

La inflació interanual de la zona euro s'ha situat l'agost a l'1%, igual que el mes anterior, quan havia caigut al seu nivell més baix des de 2016, cosa que deixa via lliure a l'anunci de noves mesures d'estímul al Banc Central Europeu (BCE) durant la reunió del proper 12 de setembre, segons la dada preliminar publicada per Eurostat.

Al mes d'agost, el preu de l'energia es va abaratir un 0,6% interanual, després de pujar un 0,5% el ​​juliol, i els aliments frescos es van encarir un 2,5%, després de fer-ho un 1,7% el mes anterior, mentre que els serveis van pujar un 1,3%, una dècima més que el juliol.

D'aquesta manera, en excloure l'impacte de l'energia, la taxa d'inflació de la zona euro va pujar l'agost a l'1,2% des de l'1,1% de juliol, mentre que en deixar també fora de l'estimació l'evolució dels preus dels aliments, l'alcohol i el tabac, la taxa d'inflació subjacent es va mantenir estable al 0,9%.

Segons els analistes de Barclays, les últimes dades d'inflació "abonen la nostra opinió que el BCE anunciarà un paquet integral de flexibilització durant la seva pròxima reunió". Amb la qual cosa segueixen esperant que redueixi la taxa de dipòsit en 10 punts bàsics, seguit de retallades el desembre i març, a més d'introduir mesures per mitigar l'impacte d'un període prolongat de tipus negatius en els bancs i anunciar un reinici del programa de compra d'actius el gener de 2020.

Noticias relacionadas

contador