ep archivo   bombilla bombillas luz electricidad energia 20210830082605
EUROPA PRESS - Archivo

La inflació de la zona euro registra màxims des de novembre de 2011, després d'escalar fins al 3% a l'agost, davant el 2,2% del juliol, segons les dades publicades aquest divendres per l'oficina d'estadística comunitària Eurostat, que atribueix aquesta pujada a l'alça dels preus de l'energia.

Fa un any, l'índex de preus de consum (IPC) de la zona euro va ser del -0,2%. En tota la Unió Europea (UE), la inflació anual es va situar al 3,2% a l'agost, davant el 2,5% del juliol. Un any abans, la taxa va ser del 0,4%.

La major contribució a la taxa d'inflació anual de la zona euro va provenir de l'energia (+1,44 punts percentuals), seguida dels béns industrials no energètics (+0,65 punts) i els aliments, alcohol i tabac i serveis (tots dos +0,43 punts).

Per països, les taxes anuals més baixes es van registrar a Malta (0,4%), Grècia (1,2%) i Portugal (1,3%). Les taxes anuals més altes es van registrar a Estònia, Lituània i Polònia (tots 5%). En comparació amb juliol, la inflació anual es va mantenir estable en un Estat membre i en va augmentar en vint.

Pel que fa a la inflació subjacent, és a dir, excloent-ne els preus dels aliments i el combustible, l'índex va pujar fins a l'1,6% anual des del 0,9% de juliol.

Noticias relacionadas

contador