cbinflacioneuro

La taxa interanual d'inflació de l’Eurozona s'ha situat el novembre al 2%, dues dècimes per sota de la dada d'octubre, com a conseqüència principalment de la moderació de la pujada de preus de l'energia i dels aliments frescos, segons la dada preliminar publicada per l'oficina comunitària d'estadística, Eurostat.

En concret, l'energia es va encarir el novembre un 9,1% interanual, enfront de la pujada del 10,7% del mes anterior, mentre que els aliments frescos van augmentar el seu preu un 1,8% interanual, tres dècimes menys que l'octubre.

Per la seva banda, la taxa d'inflació interanual dels serveis es va situar el novembre a l’1,3% en lloc de l’1,5% del mes passat, mentre la pujada dels béns industrials no energètics es va mantenir al 0,4%.

En el cas d'Espanya, la dada avançada de l'IPC harmonitzat (IPCH) de novembre es va situar a l'1,7%, sis dècimes menys que l'octubre

D'aquesta manera, en excloure l'efecte de l'energia en els preus, la taxa d'inflació es va moderar el novembre al 1,2% des de l’1,3% d'octubre, mentre que en deixar fora també l'evolució dels aliments frescos, la taxa d'inflació es va situar a l'1,1%, enfront de l’1,2% del mes anterior.

Així mateix, en excloure del càlcul l'impacte dels preus de l'energia, així com dels aliments frescos, a més de l'alcohol i el tabac, la taxa d'inflació subjacent de la zona euro es va moderar el novembre a l'1% interanual des de l'1,1% del mes anterior.

En el cas d'Espanya, la dada avançada de l'IPC harmonitzat (IPCH) de novembre es va situar a l'1,7%, sis dècimes menys que l'octubre, percentatge que implica un diferencial de preus de tres dècimes favorable al país respecte a la zona euro.

Noticias relacionadas

contador