3757745857 ea6cb98cf8 o
Pixabay

Alemanya torna a preocupar. El colós de l'Eurozona ha presentat unes dades macro febles. La seva balança comercial no ha estat a l'altura del que s'esperava (18.100 milions davant els 18.600 previstos). Tampoc les seves dades d'importacions i exportacions. El país germànic pateix i el fantasma de la desacceleració econòmica es fa més fort.

De tornada a les exportacions i importacions, les primeres acumulen ja un descens del 8% aquest any. Les segones, van repuntar un 0,5% el ​​juny enfront del -0,5% registrat el maig gràcies a l'impuls de la forta demanda interna del país. Cal recordar que una lectora inferior al consens és baixista per a l'euro.

Plou sobre mullat per a Alemanya. Aquest dijous la seva producció industrial va patir la caiguda més gran des de 2009. En comparació amb el mes de maig, aquesta dada ha registrat el juny una caiguda de l'1,5%, després de pujar un 0,1% el mes anterior.

La producció industrial alemanya sense comptar amb l'energia i la construcció va registrar el juny un retrocés de l'1,8%.

En el cas de la producció de béns intermedis es va registrar una baixada del 2%, mentre que la producció de béns de capital va retrocedir un 1,8% i la de béns de consum un 1,4%. Per la seva banda, la producció d'energia va experimentar una caiguda de l'1,6% el juny, mentre que la producció del sector de la construcció es va incrementar un 0,3%.

"Qualificaríem l'informe de producció industrial com devastador, sense un costat positiu", assenyala Carsten Brzeski, economista en cap d'ING Alemanya, per a qui les dades mostren la necessitat de preparar-se "per la contracció de l'economia alemanya durant el segon trimestre, llevat que les exportacions portin una sorpresa inesperada".

contador