• Los inversores del Viejo Continente se han dejado llevar por la incertidumbre en una jornada marcada por el atentado de Niza
  • Un hombre que conducía un camión atropelló a cientos de personas, dejando 84 muertos y numerosos heridos, entre ellos 50 niños
  • En China, la economía creció un 6,7% en el segundo trimestre del año
wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

La inflació als Estats Units ha pujat un 0,2% al juny, la qual cosa ha fet que Wall Street apostés pel signe verd i obrís en positiu. No obstant això, les borses nord-americanes segueixen amb atenció què fan els seus emparellaments europeus, on la incertesa es deixa sentir entre els inversors. Això, en una jornada marcada per l'atemptat niçard (França), en el qual han mort 84 persones i més d'un centenar han resultat ferides, entre elles 50 nens.

  • 61,52$
  • -0,03%
  • 38.675,68
  • -

A Wall Street, el Dow Jones puja un 0,21% fins als 18.545 punts, mentre que l’S&P 500 avança un 0,20% fins als 2.168 punts. Per la seva banda, el Nasdaq puja un 0,18% fins als 5.043 punts. Ho fan després que es coneguessin les dades de l'IPC, que van pujar per l'alça del preu de l'energia, situada en l'1,3% i amb un increment del 3,3% en els preus de la gasolina que va compensar el descens del 0,1% dels preus dels aliments, segons recull Europa Press.


La inflació subjacent dels EUA, que no té en compte l'impacte de l'energia ni dels aliments, va experimentar el mes de juny un repunt mensual del 0,2%, en línia amb la pujada del mes anterior. A més, poc abans de l'obertura de Wall Street ha presentat resultats Citigroup, que ha batut expectatives malgrat retallar el seu benefici un 17%. L'entitat va guanyar 3.998 milions de dòlars (3.598 milions d'euros) al final del segon trimestre. Les accions pugen un 0,25% fins als 44,56 dòlars a la borsa nord-americana.


Per contra, les borses europees experimenten caigudes, del 0,30% de mitjana i amb els valors del sector turístic com els més afectats pels successos de Niça. Un home que conduïa un camió, i que ha estat identificat com el francotunisià Mohamed Lahouaiej Bouhlel, de 31 anys, va atropellar ahir a la nit centenars de persones, deixant 84 morts i nombrosos ferits, al Passeig dels Anglesos de la ciutat francesa. Allà hi havia una multitud congregada gaudint dels focs artificials que s'havien preparat per celebrar el Dia de la Bastilla, festa nacional de França.


El president francès, François Hollande, ha dit que l'escena tenia "trets innegables de terrorisme", encara que de moment cap grup terrorista ha reivindicat l'atemptat, i ha decidit estendre l'estat d'emergència que havia entrat en vigor des dels atacs terroristes de París al novembre de 2015, i que s'anava a aixecar el proper dia 26, després d'haver passat l'Eurocopa. El conductor del camió va ser abatut per la policia a trets després d'atropellar desenes de persones.


I QUÈ PASSA A LA XINA?


D'altra banda, a la Xina l'economia va créixer un 6,7% el segon trimestre de l'any, sense canvis des del període anterior. El gegant asiàtic s'ha impulsat gràcies a la millora del sector immobiliari i a l'estímul de la demanda per part del govern. Aquesta última xifra trimestral de creixement real és lleugerament superior a l'estimació del 6,6% que esperaven els economistes, segons el sondeig de Reuters. El govern xinès ha declarat que estima un creixement d'entre el 6,5% i el 7% per al 2016. Malgrat que el gegant asiàtic creix, aquest nivell segueix confirmant el seu alentiment econòmic.


I, a Espanya, el deute del conjunt de les administracions públiques va pujar al maig 9.932 milions d'euros i es va situar en 1,088 bilions d'euros, nou màxim històric. D’aquesta manera, torna a fregar el 100% del PIB (99,94%), segons les últimes dades del Banc d'Espanya. A més, també s'han conegut les dades de l'IPC de la zona euro, que tal com s'esperava s'ha situat en el 0,1%.

contador