• El nombre de treballadors va caure a la velocitat més alta des de l'agost passat
  • Les expectatives van continuar sent positives, amb la confiança avançant fins a nivells màxims d'un any

La indústria xinesa es contreu davant la pressió comercial exterior. Tant la producció com el total de noves comandes es van desenvolupar a la velocitat més baixa dels últims quatre mesos, mentre que les exportacions van créixer de manera marginal únicament durant els últims dies del primer trimestre. Així ho reprodueix l’índex 'Caixin' publicat per la consultora britànica IHS Markit aquest dilluns per als tres primers mesos de l'any.

En termes d'ocupabilitat, el sector manufacturer xinès va reduir el seu nombre de treballadors al major ritme registrat des del passat mes d'agost, amb les empreses havent de realitzar retallades malgrat la frenada recent dels preus i dels costos, que van créixer al març al menor ritme dels últims nou mesos.

El PMI manufacturer xinès va caure fins als 51 punts al tercer mes del present exercici, des dels 51,6 de febrer. No obstant això, les expectatives futures van continuar sent positives, amb la confiança dels directius enquestats avançant fins al nivell màxim d'un any, amb previsions de més inversions i millors condicions per al mercat.

El nombre de noves comandes va créixer durant març, però a la velocitat més baixa dels últims quatre mesos, fruit d'una tímida demanda exterior, amb les exportacions augmentant únicament al final d'aquest període. En aquests termes, la producció va registrar la seva pitjor marca des del novembre passat, en gran part corregida per l'augment recent tant dels inventaris com de productes acabats.

"En conjunt, la lectura del PMI manufacturer de març va mostrar que la demanda no va ser tan forta com s'esperava, apuntant cap a un menor desig dels fabricants de produir i renovar el seu inventari. No obstant això, la capacitat del sector d'arribar beneficis es va enfortir gràcies a l’estable creixement de les noves comandes i el lent creixement dels costos en matèries primeres", va ressaltar Zhengsheng Zhong, director d'anàlisi macroeconòmica en CEBM Group.

LA XINA RESPON AMB 128 ARANZELS

El Consell d'Estat de la Xina ha imposat aranzels addicionals de fins al 25% en 128 productes nord-americans aquest dilluns, entre els quals destaquen el porc i el vi. D'aquesta manera, l'Administració xinesa es defensa de l'atac de Donald Trump enfront de les mesures proteccionistes contra l'acer i alumini del seu país.

Noticias relacionadas

contador