ep jerome powell president de la fed
-/Federal Reserve /dpa - Archivo

La Reserva Federal (Fed) ha anunciat aquest dilluns una ampliació del seu programa de liquiditat municipal (MLF per les seves sigles en anglès), pel qual adquireix bons directament d'estats i ciutats, amb la finalitat d'incloure més comunitats de menys grandària. Així, augmentarà l'abast de les compres en 500.000 milions de dòlars.

En un comunicat de premsa, el banc central ha comunicat una ampliació d'aquest paquet d'ajudes a bons de comtats amb una població de com a mínim 500.000 residents i ciutats estatunidenques d'almenys 250.000 habitants.

Aquest és un llindar molt més baix que la proposta inicial feta pública a principis d'abril. El primer pla es va limitar a ciutats amb 1 milió de residents i comtats amb un mínim de 2 milions de residents.

Un grup de demòcrates del Senat es va queixar en una carta al president de la Fed, Jerome Powell, que, dins dels límits inicials, el programa de la Fed només beneficiaria 15 comtats i 10 ciutats, i exclouria moltes de les comunitats més afectades. Segons les noves directrius, el programa cobreix 261 estats, ciutats i comtats, segons ha informat una portaveu de la Fed.

El banc central nord-americà també ha ampliat la data de finalització d'aquest pla fins al finals de l'any, enlloc del 30 de setembre, per proporcionar als emissors més flexibilitat.

Noticias relacionadas

contador