• Els serveis encadenen ja 47 mesos d'ascensos interanuals
ep cajaun comercio
PIXABAY

El sector serveis ha moderat al juliol el seu creixement. Segons les dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), ha registrat un augment de la seva facturació del 4,8% en relació al mateix mes de 2016, encara que aquesta taxa, amb la qual els serveis encadenen ja 47 mesos d'ascensos interanuals, és 2,1 punts inferior a la registrada al juny, quan va repuntar un 6,9%.

L'ocupació al sector serveis va augmentar durant el setè mes de l'any un 2,7% en taxa interanual, una dècima menys que al juny

Tal com explica l'INE, corregits els efectes estacionals i de calendari, la facturació dels serveis va experimentar el passat mes de juliol un avanç interanual del 4,7%, taxa 1,7 punts inferior a la de juny. A més, totes les comunitats autònomes augmenten la seva xifra de negocis al juliol respecte al mateix mes de 2016: Comunitat Foral de Navarra (7,6%), Comunitat Valenciana (6,9%) i Castella-La Manxa (6,8% ) són les que més pugen, mentre que Extremadura (1,3%), Andalusia (1,4%) i Castella i Lleó (1,8%) registren els increments més baixos.

En termes mensuals (juliol sobre juny) i eliminat l'efecte de calendari i l'estacionalitat, la facturació del sector serveis va retrocedir un 0,6%, en contrast amb l'augment del 0,2% del mes anterior i del repunt de l'1% d’un any abans.

Però no només això, les dades d'Estadística reflecteixen que l'ocupació al sector serveis va augmentar al setè mes de l'any un 2,7% en taxa interanual, una dècima menys que al juny. No obstant això, amb aquest repunt el sector suma ja 40 mesos de creixement interanual de l'ocupació. A més, durant el setè mes de l'any totes les comunitats presenten taxes anuals positives en l'ocupació.

El creixement de l'ocupació al sector serveis es deu, sobretot, als avenços de l'ocupació a les activitats administratives (+4%), comerç majorista (+3,2%), hostaleria (+3%), transport (+2,8%), i informació i comunicacions (+2,7%). En taxa mensual, l'ocupació als serveis puja un 0,2%, després de l'augment del 0,1% de l'ocupació al comerç i del 0,2% en altres serveis.

LES VENDES DEL COMERÇ AUGMENTEN UN 4,2%

El comerç va presentar el passat mes de juliol un augment interanual de la seva facturació del 4,2%, per sota del que van experimentar els altres serveis (+5,7%). L'increment de la facturació del comerç es va deure a l'avanç en un 8,3% de la venda i reparació de vehicles, l'increment en un 4,4% de les vendes del comerç majorista i a la pujada en un 2,3% de la facturació del comerç minorista.

Dins dels altres serveis, les vendes també van augmentar a tots els sectors, amb activitats professionals, científiques i tècniques al capdavant (+7,8%). El segueixen el transport (+6%); hostaleria i informació i comunicacions (+4,9% ambdós casos), i activitats administratives (+4,4%).

Noticias relacionadas

contador