ep la canciller alemana angela merkel 20200730142603
Wolfgang Kumm/dpa

L'economia alemanya va registrar una contracció intertrimestral del 9,7% durant el segon trimestre, ja que el consum privat, les inversions i les exportacions es van esfondrar en el punt àlgid de la pandèmia de Covid-19, segons ha informat aquest dimarts l'oficina d'estadística després de fer una petita revisió a l'alça de la seva estimació anterior. Això suposa la caiguda més forta des del començament dels càlculs del PIB el 1970, va precisar Destatis.

L'oficina d'estadística havia estimat, en una lectura ràpida del PIB publicada anteriorment, una reducció de l'economia del 10,1% en el període d'abril-juny.

El PIB va sofrir un descens interanual del 11,3% durant el segon trimestre sobre una base ajustada al calendari i als preus, va afegir Destatis. Això es compara amb una contracció del 11,7% a l'estimació preliminar i també és millor que la caiguda del 11,7% prevista pels economistes.

El consum final de les llars va disminuir bruscament un 10,9%, i la formació de capital fix en maquinària i equip va minvar un 19,6%. La formació de capital en la construcció va caure un 4,2% al segon trimestre, la qual cosa es va deure en particular a un primer trimestre excepcionalment fort.

Només la despesa pública va tenir un efecte estabilitzador, ja que va ser un 1,5% més alt que en el trimestre anterior i va impedir una disminució encara més gran del PIB.

Noticias relacionadas

contador