ep ciudadanos acuden a comprar durante las rebajas del black friday en sevilla
María José López - Europa Press - Archivo

Les vendes a través d'Internet es van disparar als Estats Units durant aquest últim Black Friday, amb un augment de la despesa de gairebé un 22% respecte a l'any passat, segons xifres publicades per Adobe Analytics i recollides per Efe.

La companyia, que analitza transaccions en 80 dels 100 majors minoristes en línia del país, ha informat que els consumidors van gastar aquest divendres uns 9.000 milions de dòlars en compres per Internet.

Al costat dels productes habitualment populars en aquesta data, com a noves consoles de videojocs, telèfons mòbils o televisors, aquest any molts nord-americans han adquirit béns que haurien comprat de forma tradicional, com aliments, alcohol o roba, segons Adobe Analytics.

Mentrestant, el trànsit físic als establiments es va desplomar amb motiu de la pandèmia del coronavirus més d'un 52% respecte a l'any passat, d'acord amb dades preliminars de Sensormatic Solutions publicats per CNBC.

La por de la malaltia i les restriccions imposades per combatre-la van fer que molts nord-americans optessin per fer les seves compres des de casa durant aquesta popular jornada de rebaixes, que se celebra cada any un dia després del festiu d'Acció de Gràcies i que amb el temps s'ha anat popularitzant a molts altres països.

Segons Adobe Analytics, les xifres situen aquest Black Friday com el segon dia en tota la història en termes de despesa en línia als Estats Units, només superat pel Cyber ​​Monday de l'any passat, una data en la qual els comerciants llancen promocions per augmentar les seves vendes per Internet.

Les previsions d'aquesta empresa apunten que el Cyber ​​Monday que se celebra avui batrà tots els rècords, amb una despesa d'entre 10.800 i 12.700 milions de dòlars, xifra que suposaria un creixement d'entre el 15% i el 35% respecte a l'any passat.

Noticias relacionadas

contador