ep banderareino unido brexit
PIXABAY

La desocupació al Regne Unit va augmentar lleugerament el setembre, fins a situar-se al 4,1%, enfront del 4% del mes anterior, taxa que els analistes esperaven que es mantingués. Amb això, la xifra total de desocupats se situa als 1,38 milions de persones, segons les dades publicades aquest dimarts.

No obstant això, aquest percentatge ha baixat si es compara amb la dada de setembre de l'any passat, quan la taxa d'atur va ser del 4,3%. Així, enfront de 2017 hi ha 43.000 aturats menys.

Pel que fa a la taxa d'ocupació, és a dir, la proporció de persones de 16 a 64 anys que treballaven, és del 75,5%, percentatge que se situa per sobre de l'any anterior, quan era del 75%. Fins al setembre, al Regne Unit hi hagut 32.410.000 de persones treballant.

A més, les dades mostren que hi ha 8.740.000 de persones d'entre 16 i 64 anys econòmicament inactives, és a dir, que no treballen i no busquen ni estan disponibles per treballar, 147.000 menys que l'any anterior. La taxa d'inactivitat econòmica va ser del 21,2%, inferior a la de 2017 (21,6%).

Per la seva banda, els ingressos setmanals mitjans dels empleats al Regne Unit en termes nominals (és a dir, no ajustats per la inflació de preus) van augmentar un 3,2% en comparació amb l'any passat. Això suposa el ritme de creixement més ràpid en una dècada i còmodament per sobre del nivell d'inflació corresponent del 2,4% extret de l'Índex de Preus al Consumidor (IPC).

Les estimacions més recents mostren que aquests ingressos en termes reals (és a dir, ajustats per la inflació de preus) van augmentar un 0,9%.

Segons els analistes de Foenix Partners, "l'economia britànica continua desafiant la incertesa del Brexit". "Les xifres d'atur sorprenentment van augmentar, però en conjunt les dades llancen una llum pròspera sobre l'economia del Regne Unit, en sintonia amb les previsions del Banc Central, cosa que suggereix que una estratègia d'augment gradual dels tipus serà a l'horitzó el 2019. No obstant això, un Brexit sense acord probablement tindrà un impacte dràstic en els indicadors econòmics i descarrilarà la implementació de la política del Banc d'Anglaterra".

Noticias relacionadas

contador