cbalemaniafabrica

La desocupació a Alemanya es va mantenir sense canvis el gener, al 5%, en línia amb el consens, segons les dades provisionals publicades aquest dijous per l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis). Tot i que els resultats detallats es publicaran el 18 de febrer, calcula que al tancament del 2018, hi havia 45 milions de persones amb feina.

El desembre de 2018, aproximadament 1,34 milions de persones estaven aturades, 160.000 menys que l'any anterior. Això suposa que el nombre de persones en l'ocupació va augmentar un 1,1% en comparació amb desembre de 2017.

El desembre de 2018, aproximadament 1,34 milions de persones estaven aturades

D'acord amb els resultats provisionals, el nombre de persones amb feina va disminuir tot just un 0,3% el desembre respecte al mes anterior. El descens intermensual va ser menor que la mitjana dels últims cinc anys. Després de l'ajust estacional, és a dir, després de l'eliminació de les fluctuacions estacionals habituals, el nombre de persones ocupades va augmentar un 0,1% durant aquest període.

Els analistes de Panteon Macroeconomics afirmen que "aquestes dades encara semblen sòlides, encara que sospitem que la tendència a la disminució de les sol·licituds d'atur s'està desaccelerant, com una resposta retardada de la forta desacceleració en el creixement del PIB l'any passat".

"El mercat laboral alemany segueix tenint una salut brusca i creiem que les pressions salarials seguiran sent una clau aquest any. Fins i tot podríem veure un lleuger augment en les sol·licituds d'atur durant els pròxims mesos a mesura que la desacceleració es filtri a través de les decisions d'ocupació dels fabricants", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador