ep un camarero sirve en la terraza de un bar de barcelona
David Zorrakino - Europa Press

La confiança econòmica de la zona euro ha registrat al maig els primers signes de recuperació després de l'enfonsament rècord observat en els mesos de març i abril a l'indicador de sentiment econòmic (ESI), elaborat per la Comissió Europea, que s'ha situat en 67,5 punts, enfront dels 64,9 del mes anterior, permetent una millora també de l'indicador d'expectatives d'ocupació de la regió, que ha pujat fins als 70,2 punts des dels 58,9 d'abril.

Al conjunt de la Unió Europea, l'indicador de confiança econòmica també ha registrat la seva primera pujada després dels enfonsaments de març i abril, arribant a 66,7 punts, respecte a 63,8 del mes anterior, mentre que la dada d'expectatives d'ocupació dels Vint-i-set ha millorat al maig fins als 70,9 enters des dels 59,6 d'abril.

La millora de la confiança econòmica a l'eurozona reflecteix els repunts observats a la indústria i el consum, mentre que la confiança ha continuat deteriorant-se en els serveis i la construcció, mantenint-se gairebé sense canvis pel que fa al comerç minorista.

Entre les principals economies de l'euro, la confiança econòmica ha millorat al maig als Països Baixos (+3,5 punts), Alemanya (+3,2) i Espanya (+1,6), mentre que ha tornat a baixar a França (-0,3).

En el cas d'Espanya, l'indicador de sentiment econòmic s'ha situat al maig en 74,9 punts, enfront dels 33,3 d'abril, amb una lleu millora de la indústria, que puja a -29,5 des de -30,7; els consumidors, amb -28,8 des de -29,2; i el comerç minorista, amb -34,1 des de -38,5. Per contra, la confiança ha continuat caient en el sector serveis, baixant a -53,3 des de -47,9, així com en la construcció, amb una caiguda fins a -32,4 des de -27.

Per part seva, l'indicador d'expectatives d'ocupació per a Espanya ha millorat al maig fins als 78 punts, enfront dels 64,7 del mes d'abril, però encara molt lluny dels 104,2 punts observats el mes de gener passat.

Noticias relacionadas

contador