Alemania_630

Empitjora la confiança en l'economia d'Alemanya. Segons l'índex ZEW publicat aquest dimarts, que cita els creixents temors que la major economia europea entri en un bloqueig més estricte, deprimint el consum privat, el sentiment econòmic es va situar en 70,7 l'abril, enfront dels 76,6 del mes anterior i a les estimacions de 79.

Mentrestant, l'índex ZEW de les condicions econòmiques alemanyes s'ha mogut de l'anterior -61,0 a l'actual -48, en comparació amb el pronòstic en -53. D'altra banda, el sentiment econòmic ZEW de la zona euro per a l'abril va caure fins a 66,3, enfront del 73,2 esperat i el 74 últim.

"Aquesta és la primera vegada que l'indicador ha experimentat una caiguda des de novembre de 2020. Els experts del mercat financer estan una mica menys eufòrics que al mes anterior. Els temors d'un bloqueig més estricte han portat a una disminució de les expectatives per al consum privat", ha assenyalat el professor Achim Wambach, president de ZEW.

"Les perspectives per a les exportacions són millors que al mes anterior". A més, "l'indicador ZEW de sentiment econòmic encara es troba en un nivell molt alt i la situació actual s'avalua de manera molt més positiva que al març", ha afegit Wambach.

Noticias relacionadas

contador